Splošni pogoji uporabe za "Portal študentska praksa"


Pomen pojmov

Pojmi zapisani v Splošnih pogojih uporabe imajo specifičenpomen, kar se bo natančno zapisalo v nadaljevanju. Zapisani pojmi zajemajo ženski in moški spol, ednino, dvojino ter množino. V določenih primerih lahko iz besedila izhaja drugače.

  1. »Upravljavec«je imetnik »Portala«, to je oseba Danijel Esih iz Maribora, in lastnik ter »Upravljavec« spletne strani Portal študentska praksa.
  2. »Portal« zajema spletno mesto, platformo, ki se nahaja na domeni www.studentskapraksa.si ter vse njene strani in podstrani vključno s spletnimi in mobilnimi aplikacijami.
  3. »Splošnipogoji« izraz se nanaša na Splošne pogoje uporabe, ki določajo pravila in pogoje uporabe »Portala« in uporabo vseh »Storitev«, ki so navezane na njega in jih uporabljajo »Uporabniki« in »Iskalci« »Portala«. »Splošni pogoji« se uporabljajo do njihovega izbrisa ali če so objavljeni novi. O teh spremembah morajo biti »Uporabniki« in »Iskalci« »Portala« obveščeni po elektronski poti. Spremembe stopijo v veljavo, ko so le-teobjavljene na »Portalu«.
  4. »Uporabnik«predstavlja fizične osebe in pravne osebe, ki obiskujejo in pregledujejo »Portal« ter uporabljajo njegove »Storitve«. Toso vsi delodajalci, ki iščejo bodoče »Iskalce«. »Uporabniki« lahko iščejo v svojem imenu za lastne potrebeali v imenu svojega naročnika, če izvajajo iskanje v skladu z zakonodajo RS.
  5. »Iskalec«je fizična oseba, ki uporablja »Storitve« in digitalno vsebino za namene zunaj njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti v okviru uporabe »Portala«. (Uradni list RS, št. 130/22 ZVPot). To so vsi študenti/-ke, diplomanti/-ke, ki iščejo praktično usposabljanje ali štipendijo.
  6. »Storitev«zajema vse storitve, ki so na razpolago »Uporabnikom« in »Iskalcem« na »Portalu« in to so:
  • objava brezplačnih oglasov za praktično usposabljanje;
  • objava brezplačnih oglasov za štipendije;
  • vpis na brezplačne e-novice.

Uvod

Danijel Esih, kot lastnik domene www.studentskapraksa.si in »Upravljavec«ter lastnik zasebnega »Portala« podimenom »Portal študentska praksa« (v nadaljevanju se uporablja beseda »Portal«), omogoča brezplačne »Storitve« povezane s študentskimi praksami in štipendijami. Na »Portalu« se omogoča ponujanje in iskanje študentskih praks ter vzpostavitev prvega stika med študenti/-kami, diplomanti/-kami in delodajalci. S pridobitvijo študentskih praks oz. štipendije, ki omogočajo nato opravljanje študentske prakse, pridobivanje prvih izkušenj in veščin ter nadgrajevanjem teorije pridobljene na samostojnih višjih in visokošolskih zavodih ter zasebnih višješolskih in visokošolskih zavodih ali univerzah.

Storitve

»Portal« vsem »Uporabnikom« in »Iskalcem« omogoča dostop doinformacij in njihovega pregledovanja. Prav tako omogoča naročanje na občasne e-novice. »Uporabnikom«, se omogoča objavljanje oglasov po predhodnem dogovoru z »Upravljavcem« portala preko elektronske pošte, ki je objavljen na »Portalu« samem. »Iskalcem« se omogoča pregledovanje oglasov in prijavo na e-novice.

Vsebina »Portala« in varstvo avtorskih pravic

»Upravljavec« je lastnik spletne domene www.studentskapraksa.siin z domeno povezanih »Znamk«. Domena in »Znamka« sta avtorsko zaščiteni. Dovoljeno je ogledovanje in uporaba vsebine portala v skladu z avtorskimi pravicami na podlagi katerih so zaščitene vse informacije, podatki in druga vsebina. Vsebino na »portalu« se lahko uporablja samo v zasebne namene in je ne smejo spreminjati, prenašati, kopirati, distribuirati, objavljati, prikazovati, ali prodajati vsebin iz »Portala« brez dovoljenja »Upravljavca«. Dovoljeno je tiskati in brati vsebino. »Upravljavec« je lastnik vsebine »Portala«, besedil, slik, logotipa, gumbov, grafike in vizualnega izgleda. Kakršnakoli prodaja ali nadgradnja »Portala« ter posnemanje in izvajanje škodljive dejavnosti je prepovedana.

 Dostopnost do »Portala študentska praksa«

»Upravljavec« si mora prizadevati in omogočati dostopnost dovsebin »Portala« in uporabo le tega vse dni v letu, 24 ur na dan, razen zaradi tehničnih razlogov, ki predstavljajo krajše prekinitve. Obvestilo bo potrebno s strani »Upravljalca« zaradi morebitnih daljših prekinitev oz. nedostopnosti do vsebin »Portala«. Podatki so dostopni za »Uporabnika« dokler ta ne zapusti »Portala« oz. zapre brskalnika. »Upravljavec« če oceni, da je potrebno, iz kateregakoli razloga prekiniti delovanje »Portala« za kakršnokoli časovno obdobje lahko brez predhodnega obvestila prekine delovanje »Portala«, če je mnenja, da je to potrebno.

 Odgovornost in njene omejitve

»Upravljavec« ne odgovarja in ne jamči za ažurnost, točnost in pravilnost podatkov(osebnih stikov, kvalifikacij) v dokumentih »Iskalcev« praktičnega usposabljanja ter oglasov pravnih oseb. Zaradispremenljive narave ne uspe zagotoviti, da so le-te popolne in posodobljene. Prav tako »Upravljavec« ne odgovarja»Uporabnikom« za kakršnokoli škodo in se iz tega razloga »Uporabniki« odpovedujejo kakršnimkoli zahtevkom (premoženjskim in nepremoženjskim), ki lahko nastanejo zaradi napake v okviru podatkov na strani »Iskalca«. Ne odgovarja »Upravljavec« v primeru škode ali izgube, ki je povezana z uporabo ali nezmožnostjo uporabe »Portala«.

»Upravljavec« ne odgovarja v naslednjih primerih:

  • zaradi škodljivih posledic izhajajočih iz napačne uporabe in izgube vsebin »Portala« zaradi neznanja in nespretnosti »Uporabnika«;

 

  • objave oglasa za možnost opravljanja študentske prakse po navodilih »Uporabnika« »Portala«;

 

  • glede nadaljnjega postopka, ki sledi po prijavi »Iskalca« na oglas in proces izbire »Iskalca« s strani »Uporabnika« ter njuno kasnejšo sodelovanje;

 

  • neodgovarja »Upravljavec« glede odziva »Iskalcev« na objavljene oglase glede študentskih praks in štipendij;

 

  • glede oglasov za študentske prakse in štipendije, ki so deaktivirani pred iztekom roka, objavljenem v njih, do katerega se lahko prijavijo;

 

  • neodgovarja v primeru, da je krivda na strani ponudnikov internetnih in
    telekomunikacijskih storitev;

 

  • motenje»Portala« nastale zaradi višje sile;

 

  • zaradi okvar ali izgube podatkov »Uporabnikov« ali naročnikov na e-novice, ki so posledica tehničnih napak;

 

  • zaradi objave neresničnih podatkov «Iskalca« in netočnih podatkov «Uporabnika«;

 

  • nedovoljeno dostopanje do strežnika, ki je nastalo s strani tretjih oseb, ter uporaba osebnih podatkov, ki so na strežniku shranjeni;

 

  • zaradi tehničnih težav, kot so napačna uporaba, tehnična neustreznost računalniške opreme in neznanja ali nespretnosti »Uporabnika«.

 Prepovedana ali nezakonita uporaba »Portala«

»Uporabnik« se zavezuje, da se ne bo »Portal« uporabljal zanezakonite namene. Prav tako ne za na namene, ki so v neskladju s »Splošnimi pogoji«. Uporaba »Portala«, ki ga poškoduje,ga onemogoča, preobremeni ali mu škodi je prepovedana. Prav tako je prepovedano onemogočanje ali oviranje »Uporabnikov« »Portala«. Prepovedano je nepooblaščen dostop do storitev »Portala«, njegovega računalniškega sistema ter z njim povezanega omrežja in podatkov »Uporabnikov«. »Uporabnik« lahko uporablja »Storitve«, ki se jih nudi na »Portalu« samo v svojem imenu. V imenu »Uporabnikov« za katere ima v okviru predpisov pooblastilo ali drugo pravno podlago za tovrstno poslovno povezavo ali predstavljanje oz. zastopanje sme uporabljati »Storitve« »Portala«.


»Uporabnik« ne sme zahtevati objave oglasov za druge »Uporabnike«, razen v primeru, da jebil sklenjen posebni dogovor med obema stranema. Kadar ugotovi zlorabo »Upravljavec« si pridružuje le-ta pravico umika takšnega oglasa oz. poda lahko trajno prepoved objave oglasov kršitelju »Uporabniku«. Oglas z isto vsebino, glede praktičnega usposabljanja ali štipendije, ni dovoljeno ponovno objavljati, če
ta ni bil pred tem objavljen vsaj 30 dni.

Obveznosti »Uporabnikov« »Portala«

Obveznost «Uporabnikov« »Portala« je, da bodo poslani oglasi»Upravljavcu« v slovenskem jeziku. Objava oglasov mora biti v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo oglaševanje in ne bodo v nasprotju z veljavnim ZDR – 1 (ter veljavnimi spremembami) in Slovenskim oglaševalskim kodeksom. Oglasi ne smejo biti diskriminatorni. Torej ne smejo vzpodbujati narodnostno, versko, spolno diskriminacijo, ali prizadeti človekovo dostojanstvo, žaliti verska ali politična prepričanja. »Upravljavec« se zavezuje, da ne bo objavljenih več enakih oglasov za isto praktično usposabljanje ali štipendijo. »Iskalci« se morajo zavezati, da bodo podatki ob prijavi na oglas za praktično usposabljanje ali štipendije resnični in pravilni. »Upravljavec« ne bo odgovarjal za neresnične podatke »Iskalcev«. »Iskalci« in »Uporabniki« ne bodo imeli možnosti kreirati uporabniškega računa. CV-ji »Iskalcev« se ne bodo hranili v bazi CV-jev. »Iskalci« in »Uporabniki« se bodo lahko odzivali naobjavljene oglase preko e-novic.

Brezplačne »Storitve«

Vse »Storitve« »portala«, objava oglasov in e-novice, so brezplačne za »Uporabnike« in »Iskalce«.

Umik oglasa

»Upravljavec« lahko odkloni objavo oglasa in si pridržipravico, da ga zavrne ali umakne v primeru, da je oglas v nasprotju z veljavnim ZDR – 1 (ter veljavnimi spremembami) in z ZPDZC ter veljavnimi predpisi o oglaševanju in Slovenskim oglaševalskim kodeksom. »Upravljavec« ima pravico do zavrnitve oglasa, ki krši človekovo dostojanstvo, vzpodbuja narodnostno, rasno, versko ali spolno nestrpnost. Prav tako lahko odkloni oglas, ki je škodljiv za »Uporabnike« . V vseh zapisanih primerih »Upravljavec« obvesti »Uporabnike«, da oglasa ne bo objavil.

»Upravljavec«, ki je pravna oseba in želi objaviti oglas na »Portalu«se preveri po minimalnih javno dostopnih podatkih na javno dostopnem registru pravnih oseb in v njem zapisane glavne dejavnosti. Iz varnostnih razlogov lahko»Upravljavec« za vsak oglas za resnični podatek glede dejavnosti prosi za podatke glede glavne in dodatnih dejavnosti iz ustanovitvenega akta. Lahko zahteva pisno izjavo glede dejavnosti na katero se oglas nanaša.

Zaveza »Uporabnika« na podlagi ZPDZC

»Uporabnik«, ki je pravna oseba se zavezuje spoštovati Zakono preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC).

Pristojnost sodišča in prava

»Upravljavec« in »Uporabniki« ter »Iskalci« soglašajo, zauporabo in razlago »portala«, da velja pravo Republike Slovenije.

Za vse morebitne spore, ki so posledica uporabe »Portala«, jepristojno sodišče v Mariboru.

Končne določbe

»Splošni pogoji« začnejo veljati z dnem objave na »Portalu«.»Upravljavec« si pridružuje pravico do kakršnekoli spremembe »Splošnih pogojev«. Objavljeni »Splošni pogoji« na »Portalu« predstavljajo »Splošni pogoji uporabe«. »Uporabniki« in »Iskalci« bodo po elektronski pošti obveščeni o spremembah le-teh 15 dni pred pričetkom veljavnosti. V zapisanem roku se lahko »Uporabnik« ali »Iskalec« odloči ali bo uporabljal še naprej »Storitve« , ki so mu ponujene s strani »Portala«. V primeru, da po 15 dneh nadaljuje z uporabo »Storitev« se smatra, da je nove »Splošne pogoje« sprejel in se z njimi strinja. Kadar postane kakšen del »Splošnih pogojev« neveljaven ali neizvršljiv to ne vpliva na veljavnost in izvršljivost ostalih delov »Splošnih pogojev«. »Upravljavec« si mora prizadevati neveljaven ali neizvršljiv del nadomestiti za novim, ki bo v skladu z namenom prvotnega dela. »Uporabniki« in »Iskalci« dajejo privolitev v zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov, ki so navedeni v teh »Splošnih pogojih«.»Uporabniki« in »Iskalci« se strinjajo, da se osebni podatki hranijo do
preklica, zahteve za izbris ali preklica privolitve.

Glede vprašanj teh »Splošnih pogojev« ali »Zasebnosti invarovanja osebnih podatkov« ali, daimate vprašanja glede samega »Portala« in ponujenih storitev pišite na elektronski naslov: info.studentskapraksa@gmail.com. Potrudili se bomo, da Vam
odgovorimo v najkrajšem možnem času.

»Uporabniki« in »Iskalci« imajo pravico, da pisno prijavijovsak sum zlorabe osebnih podatkov na elektronski naslov: info.studentskapraksa@gmail.com.

KONTAKTNI PODATKI

Danijel Esih
Prekmurska ulica 46
2000 Maribor

e-naslov: info.studentskapraksa@gmail.com

Maribor, dne 03.05.2024