Pravila uporabe za "Portal študentska praksa"


Pomen pojmov

Pojmi zapisani v »Pravila uporabe za Portal študentska praksa « imajo specifičen pomen, kar se bo natančno zapisalo v nadaljevanju. Zapisani pojmi zajemajo ženski in moški spol, ednino, dvojino ter množino. V določenih primerih lahko iz besedila izhaja drugače.

  1. »Upravljavec« je imetnik »Portala«, to je oseba DanijelEsih iz Maribora, in lastnik ter upravljavec spletne strani Portal študentska
    praksa.
  2. »Portal« zajema spletno mesto, platformo, ki se nahaja nadomeni www.studentskapraksa.si ter vse njene strani in podstrani vključno s
    spletnimi in mobilnimi aplikacijami.
  3. »Pogoji uporabe« izraz se nanaša na Splošne pogojeuporabe, ki določajo pravila in pogoje uporabe »Portala« in uporabo vseh storitev, ki so navezane na njega in jih uporabljajo obiskovalci portala. »Pogoji uporabe« se uporabljajo do njihovega izbrisa ali če so objavljeni novi. O teh spremembah morajo biti obiskovalci »Portala« obveščeni po elektronski poti. Spremembe stopijo v veljavo, ko so le-teobjavljene na »Portalu«.
  4. »Uporabnik« predstavlja fizične osebe in pravne osebe, kiobiskujejo in pregledujejo »Portal« ter uporabljajo njegove storitve. To so vsi delodajalci, ki iščejo bodoče »Iskalce«.»Uporabniki« lahko iščejo v svojem imenuza lastne potrebe ali v imenu svojega naročnika, če izvajajo iskanje v skladu z zakonodajo RS.
  5. »Iskalec« je fizična oseba, ki uporablja storitve indigitalno vsebino za namene zunaj njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti v okviru uporabe »Portala«. (Uradni list RS, št. 130/22 ZVPot). To so vsi študenti/-ke, diplomanti/-ke, ki iščejo praktično usposabljanje ali štipendijo.
  6. »Storitev« zajema vse storitve, ki so narazpolago »Uporabnikom« in »Iskalcem« na »Portalu« in to so:
  • objava brezplačnih oglasov za praktičnousposabljanje;
  • objava brezplačnih oglasov za štipendije;
  • vpis na brezplačne e-novice.

 

Uvod

»Portal« je spletno mesto namenjeno »Uporabnikom«, ki objavljajo oglase za praktično usposabljanje ali štipendije na eni strani, na drugi strani so »Iskalci«, ki se prijavljajo na objavljene oglase. Tovrstni pogoji opredeljujejo uporabo »Portala«. »Upravljavec« ne opravlja dejavnosti študentskega servisa ali kadrovske agencije.

 

Obveznosti za »Iskalce«

»Iskalec« praktičnegausposabljanja in štipendije lahko pregleduje oglase z vsebino ponujenih praks in štipendij brezplačno in brez kakršnekoli registracije. Življenjepis (v nadaljevanju CV) in prošnja, ki ju »Iskalec« pošilja na razpisane oglase mora biti v jeziku, ki se zahteva na oglasu samem. »Iskalec« pošilja po elektronski pošti ali na naslov sedeža CV in/ali prošnjo »Uporabnikom«, ki so razpisali oglas za praktično usposabljanje ali štipendijo. Prav tako je za »Iskalce« ponujena brezplačna prijava na e-novice s pomočjo katerih se obvešča »Iskalce« glede novih oglasov za praktična usposabljanja in štipendije. V obrazec za prijavo na e-novice se vpiše samo elektronski naslov »iskalca«.

 

»Iskalec« se zavezuje, da ne bozlorabil prijave za pošiljanje obvestil, ki niso povezana z objavljenim oglasom. V primeru, da pride do kršitve bo »Upravljavec« obvestil kršitelja. »Upravljavec« ne odgovarja za pomanjkljive podatke na oglasu.

 

Daje se prepoved »Iskalcem«, kiimajo namen izkoristiti portal za naslednje namene:

 

  • vse dejavnosti, ki so v nasprotju z zakonodajoRS ter javnim redom;
  • grožnje, poniževanje, žaljivo izražanje v oblikikomunikacije;
  • kršitve tretjih oseb glede njihovih pravic,objav, neresnične, nezakonite, škodljive, zavajajoče, sporne, neprimerne in žaljive komunikacije;
  • distribucija avtorskih vsebin in vsebina v lastitretje osebe;
  • poseganja ali poskus poseganja z namenomspremeniti delovanje »Portala« ter onemogočiti delovanje »Portala«.

»Uporabnik« in »Iskalec« sta vvseh teh primerih kazensko ali odškodninsko odgovorna.

 

Osebni podatki »Iskalcev«

Osebne podatke posredovane sstrani »Iskalca« se lahko uporabljajo samo s strani »Upravljavca«. Upravičenci ali njihove pooblaščene osebe lahko uporabljajo osebne podatke »Iskalcev«, ki so jim posredovani po elektronski pošti ali naslov sedeža.

Obveznosti »Uporabnikov«

Oglase, ki jih objavlja»Uporabnik«, je potrebno objaviti v skladu s slovensko oglaševalsko zakonodajo. Torej v skladu s Slovenskim oglaševalskim kodeksom. Vsebina mora biti napisana v slovenskem jeziku, torej mora biti v skladu z Zakonom o javni rabi slovenščine (Uradni list RS, št. 86/04, 8/10 in 32/24). Sama vsebina mora biti resnična, ne sme biti nepravilna ter nezakonita, škodljiva ter zavajajoča. Prav tako ne sme biti sporne oblike glede neprimerne morale ali žaljiva. Vsebina ne sme kršiti človekovega dostojanstva, vzpodbujati rasne in spolne integritete, narodnostne diskriminacije ter verske ali politične nestrpnosti. »Iskalci« skozi dejavnost objavljene vsebine ne smejo trpeti škode na zdravju, varnost ljudi z njihovim okoljem ne sme biti prikrajšana ali oškodovana. Vsebina v smislu interesa, ki je zajet v njej ne sme biti škodljiva za kulturno dediščino, žaljiva za verska ali politična prepričanja ter škodljiva za osebne interese »Iskalcev«. Oglas ne sme biti v nasprotju z intelektualno lastnino »Upravljavca«. V njem se ne sme zagovarjati nespoštovanja do »Uporabnikov« in »Iskalcev« ter dela na črno.

Predstavitev »Uporabnika«,njihovi logotipi naj bodo v formatu .GIF, .JPEG, .PNG, .BMP, .ICO. V oglasu samem bo vsa ostala vsebina, ki jo »Uporabnik« sam sestavi ali njegovi pooblaščenci. Oglasi naj bodo v formatu .docx. Uporabnik mora ravnati odgovorno glede pravic, ki jih ima neizbrani kandidat in s tem povezanim varstvom osebnih podatkov »Iskalca« v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih (ZDR-1 in njegove spremembe). Prav tako mora »Uporabnik« spoštovati roke, ki mu jih nalaga Zakon o varstvu osebnih podatkov, glede hrambe dokumentov v povezavi s prijavami kandidatov. Vsak oglas, ki ga objavi »Uporabnik« rok objave ter možnost prijave na njega ne sme biti krajši od 3 delovnih dni.

Vsak »Uporabnik« lahko objavi oglas brezplačno na portalu.

Glavno storitev na portalu predstavlja brezplačna objava s strani »Uporabnika« oglasov za praktično usposabljanje ali štipendijo. Osebni podatki »Iskalcev« so v tem primeru naslovljeni le na »Uporabnika« portala, to je osebo, ki je oglas oddala na elektronski naslov: info.studentskapraksa@gmail.com, ki je v tem primeru naročnik storitve
(brezplačne objave oglasa). Iz tega razloga bo»Uporabnik« oseba, ki bo imela obveznost obdelave osebnih podatkov »Iskalcev«, kot samostojni upravljalec ter v skladu z zakonodajo RS. Za omenjeno obdelavo podatkov se sklene med »Upravljavcem« in »Uporabnikom« t. i. Pogodba o obdelavi osebnih podatkov. Omenjena pogodba mora biti v skladu z veljavno Splošno uredbo o varstvu podatkov in Zakonom o varstvu podatkov. Ta mora opredeljevati namen, način, obseg obdelave in druge obveznosti, da so lahko sprejeti vsi potrebni tehnični in organizacijski ukrepi za zakonito in varno obdelavo osebnih podatkov, ki nastanejo z uporaboportala.

Zavrnitev oglasa za praktičnousposabljanje ali štipendijo

»Upravljavec«, če presodi imapravico zavrniti ali umakniti oglas. Gre za primere kršitve zakonodaje RS (za oglaševanje) ali je v nasprotju z njo. »Upravljavec«ima pravico izbrisati vse oglase, ki jih objavi »Uporabnik«, vendar mora biti v prekršku z zapisnimi pravili in pogoji uporabe portala. V tem primeru »Upravljavec« ni dolžan obvestiti ali zaprositi za dovoljenje »Uporabnika«.

Brezplačne storitve

Storitve na Portalu študentskapraksa so povsem brezplačne.

Končne določbe

»Upravljavec« ima pravico dosprememb pravil uporabe »Portala« v primeru, da je to potrebno. Spremembe stopijo v veljavo z dnem objave le teh na portalu. »Uporabniki« in »Iskalci« bodo o spremembah obveščeni v 15 dneh po elektronski pošti, preden stopijo v veljavo. V 15 dneh lahko »Uporabnik« prekine pogodbeno razmerje. V primeru, da tega ne stori v zapisanem roku ali nadaljuje z uporabo storitev se smatra, da se strinja z novimi pravili uporabe »Portala«.

 

Posamezno določilo, ki je alipostane neveljavno ali neizvršljivo, le to ne vpliva na veljavnost preostalih ali izvršljivost preostalih določil. Neveljavno ali neizvršljivo določilo si bo »Upravljavec« prizadeval nadomestiti znovim. Glede razmerij, ki niso opredeljena v zapisanih pravilih uporabe »Portala«
velja zakonodaja RS.

Spori v povezavi s portalom serešujejo po mirni poti in na sporazumen način. Kadar sporazumna rešitev ni možna je pristojno sodišče za reševanje sporov v Mariboru.

Glede vprašanj teh pravil uporabe»Portala« ali »Zasebnosti in varovanja osebnih podatkov« ali , da imate vprašanja glede samega portalain ponujenih »Storitev« pišite na elektronski naslov: info.studentskapraksa@gmail.com. Potrudili se bomo, da Vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

KONTAKT

Danijel Esih
Prekmurska ulica 46
2000 Maribor

e-naslov:info.studentskapraksa@gmail.com

Maribor, dne 03.05.2024